Ergonomische muizen

De beste ergonomische muis: HandShoe Mouse

Waarom de HandshoeMouse Ergonomische Muis?

De Hippus Handshoemouse is een ergonomische muis die volledig naar natuurlijke stand van de hand gevormd is. Door de verschillende maten is er altijd een die naadloos past bij iedere hand. De muis moet passen als een handshoen. De HandshoeMouse houdt rekening met de natuurlijke houding van de arm, waardoor zowel de hand, pols en arm ontspannen zijn bij het werken met de muis. Je hand ligt volledig ondersteund met maximaal comfort.

Zit je ook minimaal 6 uur per dag achter het beeldscherm? Wees je er dan van bewust dat je moet oppassen met pijnklachten in je hand, pols of arm. We hebben hier muizen die ECHT helpen om RSI te voorkomen.

Veel professionele computergebruikers ervaren regelmatig klachten

Wist u dat één op de zes werknemers aan enige vorm van RSI of carpaal tunnelsyndroom lijdt, meestal met betrekking tot intensief gebruik van een traditionele computermuis? Vaak is de muis te klein of te groot. De houding van hand en pols passen niet bij een natuurlijke houding.
De statische repeterende bewegingen leiden tot een continue spanning in je arm. 
De HandShoe muis is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit en het universitair medisch centrum te Rotterdam en is vervolgens meer dan twee jaar getest binnen een aantal grote organisaties.
Tijdens deze tests hebben de onderzoekers gezien dat de statische belasting in combinatie met een traditionele muis extra spierspanning geeft. Dit kan leiden tot RSI klachten, of carpaal tunnelsyndroom kan ontstaan.
Een goede doorbloeding en een ontspannen houding zijn hier van cruciaal belang. Het unieke gepatenteerde design van de HandShoeMouse laat je hand volledig in een ontspannen positie ondersteunen en voorkomt overmatig grijpen en knijpen. Bij de keuze van een ergonomische muis is uw handmaat van belang. Iedere handmaat is uniek qua vorm en de HandshoeMouse speelt daar perfect op aan.

Zorg voor een goed passende muis voor optimaal voordeel van de HandShoe Mouse.

Het is noodzakelijk om je hand op te meten. 
Meet aan de binnenkant van de uitgerekte hand. De afstand van je pols (de cross over tussen hand en arm) tot het puntje van je ring vinger. Deze lengte geeft een goede indicatie van de gewenste grootte. 

Welke maat is geschikt?
Hand meten voor grootte muis

HandshoeMouse Extra Small tot 155 mm(alleen voor rechtshandig)
HandshoeMouse Small 155 – 175 mm
HandshoeMouse Medium 175 – 195 mm
HandshoeMouse Large 195 – 215 mm

De Handshoemouse is voorzien van het zogenaamde 'Light Click' systeem. De knoppen van de muis zijn daardoor makkelijk in te drukken, waardoor minder spanning op de vingers komt te staan. Verder is de muis uitgerust met het zogenaamde 'Blueray Track'. Deze technologie zorgt ervoor dat de muis op vrijwel elk oppervlak werkt zonder muismat en een gevoeligheid (resolutie) heeft van 1500 DPI. De muis heeft twee knoppen en een scrollwiel en is plug&play.